MAJLIS WARASA SUPERNOVA BERSAMA PN. NUR ADLYKA BINTI AINUL ANNUAR

Pada 2 Mei 2017 (10.00 pagi), SMK (P) Sultan Abu Bakar telah menerima kehadiran Pn. Nur Adlyka Binti Ainur Annur yang merupakan Ketua Penyelidik 'Active Suppermassive  Black Hole' dan juga merupakan bekas pelajar SMK(P) Sultan Abu Bakar. Kehadiran beliau bertujuan berkongsi pengalaman beliau mengenai kajian yang beliau jalankan. Para tetamu yang turut hadir dalam Majlis Warasa Supernova ialah Datuk Wira Dr. Abu Bakar Bin Mohamad Diah (Timbalan Menteri Sains Teknologi Dan Inovasi), Pn. Anita Binti Bahari (Pengarah Planetarium Negara, Kuala Lumpur), En. Puniran Bin Denan (Pengawai Pendidikan Daerah Muar) dan En. Jamaludin Bin Haji A. Hamid (Yang Dipertua Majlis Perbandaran Muar).

Ketibaan VIP

Ucapan Pengetua SMK(P) Sultan Abu Bakar, Pn Hjh Rashidah Bt Yahya

Ucapan Timbalan Menteri Sains Teknologi Dan Inovasi, Datuk Wira Dr. Abu Bakar Bin Mohamad Diah

Sesi bersama Pn. Nur Adlyka Bt Ainul Annur